Hoge hakken, spannende kleding, een zware portefeuille/handtas kunnen rugpijn veroorzaken

Hoge hakken, spannende kleding, een zware portefeuille/handtas kunnen rugpijn veroorzaken

Ontzie de rug, soms kunnen kleine dingen aan de basis van rugpijn liggen

Bij het voorkomen van rugpijn kan het soms zaak zijn om op de kleine dingen te letten. De rug is namelijk een zo kwetsbaar gedeelte van het lichaam dat we er extra aandacht aan moeten besteden. Wie verschillende mogelijke oorzaken van zijn rugpijn heeft afgetast, kan inderdaad er verstandig aan doen om minder voor de hand liggende oorzaken te gaan aftoetsen.

Hoge hakken, spannende kleding en een zware portemonnee of handtas kunnen rugpijn veroorzaken. In het geval van hoge hakken kan het zwaartepunt van het lichaam verschuiven, met alle gevolgen van dien. In heel wat gevallen kan het dragen van schoenen met lage hakken verlichting brengen. Ook het dragen van spannende kleding kan de rug schade toebrengen, zo zullen bepaalde bewegingen alleszins worden gehinderd.

Ontzie de rug, soms kunnen kleine dingen aan de basis van rugpijn liggen. Sommige mannen dragen hun portefeuille in hun achterbroekzak en wanneer die te dik is, kan dit slecht zijn voor de rug. Bij het autorijden neemt u best uw portefeuille uit uw achterzak. Het regelmatig dragen van een zware handtas of een ongemakkelijke reistas kan eveneens bijdragen dat rugpijn ontstaat of verergert. Verander een zware tas regelmatig van arm om te hoge druk te voorkomen.

Syndicatie