Is de manier waarop ik slaap belangrijk bij het voorkomen van rugpijn?

Is de manier waarop ik slaap belangrijk bij het voorkomen van rugpijn?

Werken met kussens kan uw slaaphouding doen verbeteren en dus rugpijn helpen verlichten

Wie last heeft van rugpijn, kan die soms terugvoeren tot een slechte houding bij het slapen. Maar hier raken we een delicaat onderwerp aan: wat is de beste houding bij het slapen? In feite bestaat er geen beste houding, wat voor de één een goede houding is zal dat niet voor iemand anders zijn. Overleg met de dokter over de slaaphouding is dan ook een must voor mensen die aan rugpijn lijden.

Op de vraag: ’is de manier waarop ik slaap belangrijk bij het voorkomen van rugpijn?’ zal de dokter dus een positief antwoord geven. Vaak zal de medische wetenschap suggereren om op de één of de andere zijde te slapen met beide benen opgetrokken. Deze houding geldt als prioritair voor de garantie van een goede slaap, hoewel in sommige gevallen een andere houding meer garanties biedt. 

Werken met kussens kan uw slaaphouding doen verbeteren en dus rugpijn helpen verlichten. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die bij voorkeur op hun rug slapen. Een kussen onder de knieën en een ander onder het onderste gedeelte kan de houding verbeteren. De dokter zal u ongetwijfeld vertellen dat slapen op de buik meestal de slechtste oplossing voor de rug is. Lukt het toch op geen andere manier, dan is het aangewezen om een kussen onder de heupen te slapen. Vergeet ook niet dat een stevige matras aangewezen is.

Syndicatie