Kan ik rugpijn vermijden door mijn houding te verbeteren?

Kan ik rugpijn vermijden door mijn houding te verbeteren?

Kleine oorzaken, grote gevolgen

De oorzaken van rugpijn kunnen veelvuldig zijn. Mensen met overgewicht moeten bijvoorbeeld goed opletten, want zij lopen een verhoogd risico op rugpijn. Daarnaast zijn er nog heel wat kleinere zaken die kunnen helpen om rugpijn te vermijden. Stoppen met roken is niet alleen goed voor de algemene gezondheid, maar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat rokers ook gevoeliger zijn voor rugpijn.

Kan ik rugpijn vermijden door mijn houding te verbeteren? Het antwoord op deze vraag is een duidelijk ‘ja’. Vraag aan een meubelspecialist advies welke stoel het beste bij u past, kwestie van de rug zo goed mogelijk in de watten te leggen. De knieën worden in zithouding bij voorkeur wat hoger dan de heupen gelegd

Kleine oorzaken kunnen grote gevolgen hebben. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de positie waarin we slapen. Wie denkt dat zijn rugpijn haar oorzaak in bed vindt, vraagt beter advies aan zijn of haar dokter om de juiste slaaphouding te vinden. Vaak zal die suggereren om op de zijde te slapen met beide benen opgetrokken.

Syndicatie