Is het mogelijk om pijnen te bestrijden via meditatie?

Is het mogelijk om pijnen te bestrijden via meditatie?

Believers kunnen gevoelens doen omslaan die de pijn erger maken, non-believers gaan niet geholpen worden

De meeste mensen denken in geval van pijn meteen aan een pijnbestrijder. Dat lijkt een logische gedachte, maar is het in feite toch niet. Een pilletje zal waarschijnlijk de pijn milderen, maar neemt de oorzaken van die pijn niet weg. Om die oorzaken weg te nemen is een heel andere benadering, maar vaak zijn die oorzaken niet weg te nemen. Verlichten van de pijn via een alternatieve methode kan dan enig soelaas brengen. Vooral in de VS wordt vaak meditatie aanbevolen.

Is het mogelijk om pijnen te bestrijden via medidatie? Sommige dokters zullen zeggen van wel, anderen lachen er om. Veel hangt af van wat iemand zelf gelooft. Believers kunnen gevoelens doen omslaan die de pijn erger maken, non-believers gaan niet geholpen worden. In sommige gevallen zal massage dus werken, in andere gevallen zal er geen effect zijn. 

Natalia E. Morone, assistent professor medicijnen aan de University of Pittsburgh School of Medicine, gelooft dat meditatie in beperkte mate pijnen kan helpen verlichten. Anderzijds heeft deze dokter met eigen ogen kunnen vaststellen dat sommige mensen een duidelijke verlichting van de pijn ondervonden. Vanzelfsprekend waren er ook mensen bij wie geen enkel effect zichtbaar was.

Syndicatie