Het combineren van pijnstillers kan gevaarlijk zijn en tot een overdosis leiden

Het combineren van pijnstillers kan gevaarlijk zijn en tot een overdosis leiden

Probeer zo voorzichtig mogelijk om te springen met pijnstillers

Eric R. Haynes, stichter van het Amerikaanse bedrijf Comprehensive Pain Management Partners, heeft veel onderzoek gedaan rond pijnstillers en het gebruik van deze geneesmiddelen. Dat onderzoek heeft hem geleerd dat veel mensen nonchalant omspringen met medicijnen die worden genomen om pijn te bestrijden. Haynes adviseert om niet zonder doktersadvies pijnstillers te slikken.

Het combineren van pijnstillers kan gevaarlijk zijn en tot een overdosis leiden. Veel patiënten die last hebben van pijn zijn zenuwachtig en willen vooral dat die pijn zo snel mogelijk verdwijnt. Geneesmiddelen zonder voorschrift, maar ook geneesmiddelen die alleen op voorschrift verkrijgbaar zijn, worden zo in te grote hoeveelheden of in combinatie met elkaar genomen worden.

Probeer zo voorzichtig mogelijk om te springen met pijnstillers, zo luidt de conclusie van Haynes. Veel mensen hebben geen enkele kennis van de geneesmiddelen die ze nemen en doen er maar lukraak op los. Veel over-the-counter pijnstillers zijn op zich al combinaties van verschillende moleculen, zodat bij verder gecombineerd gebruik al snel een overdosis zal worden bereikt.

Syndicatie