Wanneer mag ik een alternatieve behandeling voor rugpijn overwegen?

Wanneer mag ik een alternatieve behandeling voor rugpijn overwegen?

Bij sommige ernstige aandoeningen worden alternatieve behandelingsmethoden voor hernia’s en andere rugpijnen beter vermeden

Rugpijn kan iemands leven aardig verzuren. Het probleem is dat het vaak lang duurt alvorens de oorzaak van de pijn wordt gevonden, zo die al ooit wordt gevonden. In sommige gevallen tasten de dokters inderdaad met de handen in het haar. Een hernia of een andere vorm van rugpijn kan bijzonder pijnlijk zijn, waardoor bijvoorbeeld ook het slaapproces wordt doorbroken.

Vaak faalt een behandeling op de klassieke wijze om de pijn te verlichten, zodat wanhopige patiënten hun heil elders gaan zoeken. Dat kan zijn bij acupunctuur, bij een chiropractor enzovoort. Tegenwoordig zijn er nogal wat alternatieve behandelingsmethoden voorhanden. Wanneer mag ik een alternatieve behandeling voor rugpijn overwegen?, is een vaak gestelde vraag.

We zouden toch geen alternatieven overwegen zonder voorgaand overleg met de dokter. Bij sommige ernstige aandoeningen worden alternatieve behandelingsmethoden voor hernia’s en andere rugpijnen namelijk beter vermeden. Wie graag op veiig speelt, handelt dus niet zonder vooraf zich grondig te hebben laten onderzoeken. Geef bovendien de voorkeur aan alternatieve behandelingsmethoden die bewezen hebben veilig en effectief te zijn. Zich in avonturen storten, heeft dus geen enkele zin.

Syndicatie