Zijn er nog methodes waarmee ik op enige kans op succes rugpijn/hernia kan bestrijden?

Zijn er nog methodes waarmee ik op enige kans op succes rugpijn/hernia kan bestrijden?

De Alexander techniek is onbekend, maar kan in sommige gevallen een oplossing voor rugpijn/hernia aanreiken

Pijn in de rug kan bijzonder vervelend zijn, heel wat mensen kunnen dat ongetwijfeld bevestigen. Het is één van de meest voorkomende vormen van pijn, al dan niet in de vorm van een hernia. In veel gevallen is het moeilijk om te achterhalen waar de pijn vandaan komt, waardoor het meteen ook moeilijk is om een juiste behandeling uit te werken. Vaak blijkt die behandeling uit een onverwachte (lees: alternatieve) hoek te komen.

Zijn er nog methodes waarmee ik op enige kans op succes rugpijn/hernia kan bestrijden? Die zijn er inderdaad. De Alexander techniek komt er kort gezegd op neer dat de patiënt wordt aangeleerd om bepaalde houdingen en manieren van beweging te vermijden. Inderdaad, het zijn die houdingen en manieren van beweging die de rugpijn veroorzaken.

De Alexander techniek is onbekend, maar kan in sommige gevallen een oplossing voor rugpijn/hernia aanreiken. De naam is afkomstig van de Australische auteur F. M. Alexander, die de techniek ontwikkelde. Er is tot dusver weinig wetenschappelijk onderzoek omtrent deze behandelingsmethode gedaan, maar kenners verzekeren dat via de door Alexander opgestelde methode het inderdaad mogelijk is om met enige kans op succes de rugpijn te bestrijden.

Syndicatie