Is het nuttig om een elastieken band of een corset te gebruiken om de rug te sparen?

Is het nuttig om een elastieken band of een corset te gebruiken om de rug te sparen?

Het is niet zeker dat hulpmiddelen helpen om chronische rugpijn te bestrijden

De rug is een kostbaar iets, wie last heeft van rugpijn neemt beter zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen om zijn rug te sparen. De beste raad die we u kunnen geven is om zware inspanningen zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Wie toch zijn rug moet belasten, doet er goed aan om zijn dokter te vragen wat kan en wat niet kan.

Is het nuttig om een elastieken band of een corset te gebruiken om de rug te sparen?, is een vraag die vaak aan de dokter wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag kan als volgt luiden: baat het niet, dan schaadt het ook niet. Een elastieken band of een corset zijn alleszins zeker nuttig na een operatie.

Het is niet zeker dat hulpmiddelen zoals een elastieken band of een corset helpen om chronische rugpijn te bestrijden, wetenschappelijk bewijs daaromtrent ontbreekt nog steeds. In sommige gevallen zou de schade wel eens groter kunnen zijn dan de voordelen. De hulpmiddelen kunnen namelijk de rug verzwakken en op die manier de pijn doen toenemen.

Syndicatie