Kan te veel rusten rugpijn doen toenemen?

Kan te veel rusten rugpijn doen toenemen?

Lichaamsbeweging kan ontsteking helpen genezen en zo rugpijn helpen voorkomen

Elke dag opnieuw komen dokters in aanraking met mensen die last hebben van rugpijn. De kwaal is zo algemeen verspreid dat zonder overdrijving kan worden gesteld dat meer dan driekwart van de bevolking er vroeg of laat mee te maken krijgt. Niet alle vormen van rugpijn zijn dezelfde en ook de manier waarop de aandoening wordt behandeld verschilt dan ook.

Het goede nieuws is dat veel vormen van rugpijn verbeteren na verloop van tijd, tenminste wanneer we niet met een hernia te maken hebben. Bovendien kunnen de patiënten er zelf toe bijdragen om de pijn te verlichten. Rust is meestal goed voor de rug, maar te veel rusten kan de rugpijn doen toenemen. Vaak wordt door de dokter het advies gegeven om de rustperiode te beperken tot een tweetal dagen.

Maar lichaamsbeweging kan een ontsteking helpen genezen en zo rugpijn helpen voorkomen. De bloedstroom door het pijnlijk gedeelte van de rug kan worden gestimuleerd, wat meestal een heilzaam effect heeft. Vergeet echter niet om stretch-oefeningen te doen alvorens te beginnen of te eindigen met sport. Zonder deze oefeningen kan de rugpijn opnieuw toenemen.

Syndicatie