Biofeedback zou in sommige gevallen symptomen van rugpijn of hernia helpen verlichten

Biofeedback zou in sommige gevallen symptomen van rugpijn of hernia helpen verlichten

Volgens sommige dokters zijn er inderdaad aanwijzingen dat biofeedback pijn kan helpen bestrijden

In de strijd tegen rugpijn of hernia bestaan er geen passe-partout oplossingen. De meeste patiënten proberen verschillende behandelingsmethodes uit, om er uiteindelijk dan toch één te vinden die bij hen past. Inderdaad, in geval van soms moeilijk te bestrijden aandoeningen als de verschillende vormen van pijn, wordt soms ook beroep op alternatieve geneeswijzen gedaan.

Biofeedback zou inderdaad in sommige gevallen symptomen van rugpijn of hernia helpen verlichten. Concreet worden er sensoren bevestigd aan het lichaam van de man of vrouw in kwestie en die geven continu feedback over de belangrijkste lichaamsfuncties. Het betreft onder andere hartslag, ademhaling, bloeddruk, spierspanning, hersenactiviteiten enzovoort. Op basis van de bekomen informatie zullen relaxatietechnieken aangeleerd worden.

Volgens sommige dokters zijn er inderdaad aanwijzingen dat biofeedback pijn kan helpen bestrijden. Daniel C. Cherkin, onderzoeker aan het  Group Health Research Institute in Seattle, heeft veel onderzoek gewijd aan het bestrijden van pijn via alternatieve methoden zoals biofeedback. Hij is een believer in die zin dat hij met eigen ogen heeft kunnen vaststellen dat deze manier van behandeling wel degelijk positieve effecten oplevert, vooral in het geval van chronische pijnen.

Syndicatie