Hoe kan ik mijn rug sparen wanneer ik zware voorwerpen moet tillen?

Hoe kan ik mijn rug sparen wanneer ik zware voorwerpen moet tillen?

Duwen in plaats van voorwerpen op te tillen is beter voor de rug

Het leven met rugpijn kan bijzonder pijnlijk zijn voor iemand die zware arbeid moet doen. In sommige gevallen kan de pijn zo erg zijn dat er een andere baan dient te worden gezocht. Wie toch wil blijven doorwerken, zal speciale voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen. Zware arbeid kan de rugproblemen namelijk doen toenemen wanneer niet met een aantal dingen rekening wordt gehouden.

Hoe kan ik mijn rug sparen wanneer ik zware voorwerpen moet tillen? Het antwoord op deze vraag kan voor heel wat mensen belangrijk zijn. De manier waarop een voorwerp wordt opgetild, is erg belangrijk. Daarbij dient er op de eerste plaats op worden gelet dat iemand niet te sterk vooroverbuigt bij het tillen van gewicht. Buig steeds door de knieën gebruik de buikspieren. Probeer het voorwerp in kwestie zo dicht mogelijk tegen het lichaam te houden, kwestie van rugpijn te vermijden.

Duwen in plaats van voorwerpen op te tillen is beter voor de rug, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Mensen die last hebben van rugpijn, raadplegen bij voorkeur eerst hun dokter alvorens ze (opnieuw) zware inspanningen willen verrichten.

Syndicatie