Vooral betere controle hoge bloeddruk kan een beroerte of trombose helpen voorkomen

Vooral betere controle hoge bloeddruk kan een beroerte of trombose helpen voorkomen

Hoge bloeddruk blijft belangrijkste boosdoener bij hart- en vaatziekten

Er zijn aantal dingen die we kunnen doen op hart- en vaatziekten te voorkomen. Iedereen weet dat ongezond eten (onder andere het gebruik van veel zout) en een gebrek aan lichaamsbeweging de risico’s op hart- en vaatziekten kunnen doen afnemen. Maar er is nog veel onderzoek noodzakelijk, vooral wat beroertes of tromboses betreft.

Cathy A. Sila, professor neurologie en directeur van het Stroke & Cerebrovascular Center aan het Neurological Institute Case Medical Center of Case Western Reserve University School of Medicine in Cleveland, is van mening dat vooral een betere controle van bloeddruk een beroerte of trombose kan helpen voorkomen. Zij adviseert daarom om de ontwikkeling van de bloeddruk op de voet te blijven volgen.

Hoge bloeddruk blijft inderdaad de belangrijkste boosdoener bij hart- en vaatziekten, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Er zijn bepaalde dingen die we kunnen doen om een beroerte of trombose te voorkomen. Veel mensen springen nog steeds veel te nonchalant om met hun bloeddruk, ze besteden er veel te weinig aandacht aan. Wie last heeft van hoge bloeddruk mag niet aarzelen en moet meteen de juiste medicatie nemen. 

Syndicatie