Sporten of lichaamsbeweging kan kansen op dodelijke trombose (beroerte) doen stijgen

Sporten of lichaamsbeweging kan kansen op dodelijke trombose (beroerte) doen stijgen

Mensen met aneurysma lopen meer kans op een dodelijke trombose (beroerte)

Onderzoekers van de universititeit van Utrecht onderzochten 250 mensen die een trombose (beroerte) overleefden, kwestie van aan de weet te komen of er factoren zijn die deze aandoening beïnvloedden. Zij kwamen tot de conclusie dat een tijdelijke verhoging van de bloeddruk een invloed heeft op de risico’s op deze gevaarlijke hart- en vaatziekte.

Monique H.M. Vlak, auteur van de studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Stroke, legt een duidelijk verband tussen een trombose en aneurysma, een verwijding van het bloed- en vaatstelsel, waaraan ongeveer 2 tot 3% van de bevolking lijdt. Sporten of lichaamsbeweging kan kansen op dodelijke trombose (beroerte) doen stijgen, zo wees het onderzoek uit

Mensen met aneurysma lopen meer kans op een dodelijke trombose (beroerte). Tot die conclusie kwam het team waar Vlak deel van uitmaakte. Precies vanwege aneurysme verhoogt de bloeddruk tijdelijk, met als gevolg dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. Wie zich niet zeker voelt, kan zich beter even door de dokter laten onderzoeken met betrekking tot de mogelijke risico’s op anyreusme.

Syndicatie