Prozac kan lichaamsfuncties na herseninfarct (beroerte, trombose) helpen versterken

Prozac kan lichaamsfuncties na herseninfarct (beroerte, trombose) helpen versterken

Antidepressiva kunnen ook op andere aandoeningen helpen bestrijden

Prozac kan lichaamsfuncties na herseninfarct (beroerte, trombose) helpen versterken, zo blijkt uit een Franse studie. Mensen die een trombose kregen, hebben vaak te maken met verminderde lichaamsfuncties. Dat kan gaan van een gedeeltelijke verlamming tot problemen van andere aard met sommige lichaamsdelen. In de praktijk vergt het vaak een lange therapie alvorens de vermindering van de lichaamsfuncties verbeterd kan worden. 

 

Antidepressiva kunnen ook op andere aandoeningen helpen bestrijden en dat geldt dan op de eerste plaats voor Prozac van Eli Lilly, een geneesmiddel dat al in generische vorm verkrijgbaar is. De positieve effecten zijn op de eerste plaats merkbaar bij de mensen die 5 tot 10 dagen na de herseninfarct (beroerte, trombose) Prozac beginnen te nemen. Hun lichaamsfuncties zouden in aanzienlijke mate sneller verbeteren dan bij mensen die een placebo kregen toegediend.

 

De Franse onderzoekers publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het blad Lancet Neurology. Alle 118 patiënten die in het onderzoek waren betrokken, vertoonden verlammingsverschijnselen of zwakte in één kant van hun lichaam. Bovendien volgden ze ook allen één of andere vorm van therapie. Prozac beschermt de hersenen en bevordert de groei van nieuwe cellen en dat verklaart waarom dit medicijn een positief effect heeft bij mensen die een herseninfarct (beroerte, trombose) kregen. Bijkomend voorbeeld is dat het hier een zeer goedkope behandeling betreft.

Syndicatie