Drinken van koffie kan risico op dodelijke trombose (beroerte) met 11% verhogen

Drinken van koffie kan risico op dodelijke trombose (beroerte) met 11% verhogen

Ook het drinken van koolzuurhoudende dranken zou schadelijk kunnen zijn

De discussie of koffie al dan niet schadelijk is, woedt al zo lang als deze drank in Europa wordt gedronken. Echt overtuigende bewijzen dat koffie slecht is, liggen nog niet op tafel. Er wordt niettemin regelmatig onderzoek gedaan omtrent mogelijk schadelijke gevolgen als gevolg van de koffieconsumptie zijn er evenwel nog niet. Interessant is een onderzoek dat daaromtrent in Nederland onlangs gebeurde.

Het drinken van koffie kan het risico op een dodelijke trombose (beroerte) met 11% verhogen. Tot die conclusie kwam een groep onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum aan de universiteit van Utrecht. Ze voerden onderzoek uit bij 250 patiënten over de mogelijke oorzaken van zo’n hersenaandoening.

Ook het drinken van koolzuurhoudende dranken zou schadelijk kunnen zijn en de kansen op een dodelijke trombose (beroerte) doen toenemen. De studie werd uitgevoerd omtrent verhogingen in de bloeddruk en het opduiken van verzwakte bloedvezels in de hersenen. Waarom koffie en koolzuurhoudende dranken de risico’s op een aandoening zouden doen toenemen, is nog niet bekend.

Syndicatie