Hoe kan ik constipatie of moeilijke stoelgang voorkomen?

Hoe kan ik constipatie of moeilijke stoelgang voorkomen?

Consumptie van veel water en veel vezels is al een belangrijke stap ter voorkoming van constipatie of moeilijke stoelgang

Er zijn verschillende dingen die iemand kan doen om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen. Er zijn namelijk een aantal voedingsproducten bevorderlijk voor de stoelgang. Wie enige aandacht besteed aan zijn voedings- en drinkpatroon, zal in veel gevallen zonder veel moeite een moeilijke stoelgang kunnen helpen voorkomen. Succes kan in deze materie echter niet gegarandeerd worden.

Consumptie van veel water en veel vezels is al een belangrijke stap ter voorkoming van constipatie of moeilijke stoelgang. Daarom is een goed uitgebalanceerd dieet belangrijk. Belangrijke bronnen van vezels zijn groenten, fruit, volle granen enzovoort. Zeker de combinatie van zo’n goed uitgebalanceerd dieet met het drinken van veel water heeft een weldadig effect op de stoelgang.

Daarnaast zijn er nog een paar andere voorzorgsmaatregelen die getroffen kunnen worden om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen. Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te nemen. Een tweede advies – waarmee we waarschijnlijk een open deur intrappen – is om ook daadwerkelijk naar de wc te gaan wanneer de aandrang daartoe zich aandient. Sommige mensen stellen de gang naar de wc om één of andere reden liever nog even uit, met alle gevolgen van dien.

Syndicatie