Opletten voor de consumptie van te veel vezels in geval van constipatie of moeilijke stoelgang

Opletten voor de consumptie van te veel vezels in geval van constipatie of moeilijke stoelgang

Overdaad schaadt steeds, ook in dit geval

Als één van de mogelijke remedies tegen constipatie of moeilijke stoelgang wordt door de medische wetenschap de consumptie van veel vezels aanbevolen. Rijk aan vezels zijn onder andere groenten, fruit, volle granen enzovoort. Het lijdt geen twijfel dat de consumptie van deze voedingsproducten de gezondheid algemeen bevordert. Toch valt overdreven enthousiasme in dat verband af raden.

Het is namelijk opletten voor de consumptie van te veel ezels in geval van constipatie of moeilijke stoelgang. Bij sommige mannen en vrouwen zullen vezels inderdaad een positief effect hebben, bij anderen zal dat in veel mindere mate het geval zijn. Uiteindelijk zal proefondervindelijk geval per geval moeten bewezen worden of er al dan niet een positief effect kan worden waargenomen bij het opdrijven van de vezelconsumptie.

Overdaad schaadt steeds, ook in dit geval. In geval van een overdreven consumptie van vezels bij constipatie of moeilijke stoelgang kan het omgekeerde effect worden bereikt. Een flodderige stoelgang kan al snel omslaan in diarree, wat evenmin een echt pretje is. Mensen die van deze aandoening last hebben, zullen het moeilijk krijgen wanneer ze zich te ver van de wc verwijderen. Maar het diarree-verhaal is natuurlijk een ander verhaal.

Syndicatie