Kan een zwangerschap constipatie of moeilijke stoelgang veroorzaken?

Kan een zwangerschap constipatie of moeilijke stoelgang veroorzaken?

Depressie en eetstoornissen de oorzaak zijn van constipatie of moeilijke stoelgang

Bepaalde ziekten kunnen constipatie of moeilijke stoelgang veroorzaken. Zo is het algemeen bekend dat mensen met een depressie vaak ook problemen hebben met hun stoelgang. Psychomatisch stoornissen vormen eveneens vaak een voedingsbodem voor andere aandoeningen. Overigens kunnen mensen die veel onder stress te lijden hebben al moeite hebben met naar het wc te gaan.

Niet alleen een depressie, maar ook eetstoornissen kunnen de oorzaak zijn van constipatie of moeilijke stoelgang. Dat is niet meer dan logisch ook, want bij een verandering van eetgewoonten moeten de darmen telkens opnieuw wennen aan de nieuwe situatie. Het kan met andere woorden een tijdje duren alvorens ze daar aan aangepast zijn.

Kan een zwangerschap constipatie of moeilijke stoelgang veroorzaken? Het antwoord op deze vraag is vanzelfsprekend bevestigend. Een zwangerschap verandert heel wat in het vrouwelijk lichaam enerzijds, terwijl anderzijds de groeiende vrucht ook steeds meer plaats in de baarmoeder nodig zal hebben. Wie van plan is om zwanger te worden, moet dus voorbereid zijn op problemen met de stoelgang.

Syndicatie