Is het waar dat hoge gistingsbieren goed zijn om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen?

Is het waar dat hoge gistingsbieren goed zijn om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen?

Overdaad schaadt, constipatie of moeilijke stoelgang kan worden opgevolgd door diarree

Sommige mensen die last hebben van constipatie of moeilijke stoelgang ondervinden de weldadige invloed van het drinken van hoge gistingsbieren. Deze hebben – precies vanwege de aanwezigheid van gist – over het algemeen een positieve invloed op het darmstelsel. De stoelgang wordt op die manier een stuk makkelijker. Hoewel, het blijft toch opletten met deze ‘zware bieren’.

Het is inderdaad waar dat hoge gistingsbieren (in de meeste gevallen) goed zijn om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen. Daarbij verwijzen we naar biersoorten als Duvel, Karmeliet, Judas, Straffe Hendrik enzovoort. Het effect kan het sterkst zijn wanneer ook het onderste van het flesje wordt meegenomen in het glas. Het is precies het onderste van het flesje dat het meeste gist bevat.

Overdaad schaadt evenwel ook in dit geval, constipatie of moeilijke stoelgang kan worden opgevolgd door diarree in geval van overdadige consumptie van hoge gistingsbieren. Bovendien is er ook het effect van de alcohol dat niet over het hoofd mag worden gezien. Te vaak en te veel alcohol drinken zal onvermijdelijk leiden tot alcoholisme en dat is een kwaal die veel erger is dan een moeilijke stoelgang.

Syndicatie