Stapelen zich giftige stoffen op bij chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang?

Stapelen zich giftige stoffen op wanneer ik last heb van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang?

Bij chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang is het toch aangewezen om een dokter te raadplegen

Rond chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang doen er heel wat misverstanden de ronde. Op de eerste plaats heerst er heel wat onduidelijkheid over wat die aandoening veroorzaakt. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een sluitende reden aan te geven waarom iemand zo moeilijk naar de wc kan gaan. Bovendien wordt er over ‘verstopping’ tussen familie en vrienden zelden gesproken.

Maar er kunnen meer vraagtekens worden geplaatst bij de aandoening. Stapelen zich giftige stoffen op wanneer ik last heb van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang?, is bijvoorbeeld een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld. Gelukkig kunnen we op deze vraag een negatief antwoord geven, het is niet zo dat er een ophoping van toxische producten plaatsvindt.

Bij chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang is het toch aangewezen om een dokter te raadplegen. Nee, niet omdat de aandoening uiteindelijk kanker zou veroorzaken maar wel omdat in sommige gevallen er sprake is van een ernstigere aandoening. Dat kan bijvoorbeeld in zeldzame gevallen zelfs darmkanker zijn. Laat u dus niet verrassen en stap tijdig naar de dokter.

Syndicatie