Wees voorzichtig met geneesmiddelen tegen constipatie of moeilijke stoelgang

Wees voorzichtig met geneesmiddelen tegen constipatie of moeilijke stoelgang

Te veel geneesmiddelen kunnen symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang verergeren

In geval van constipatie of moeilijke stoelgang is het raadzaam om eerder behoedzaak te werk te gaan. Iedereen kan wel eens van deze aandoening te lijden hebben, maar in de meeste gevallen zal ze vrij snel voorbij zijn. Is dat niet het geval, dan lijkt een dokterbezoek aangewezen. Die zal u ongetwijfeld iets voorschrijven dat de werking van de darmen opnieuw gaat bevorderen.

Wees echter voorzichtig met geneesmiddelen tegen constipatie of moeilijke stoelgang, want die zijn niet allemaal even onschadelijk. Wie er niet in slaagt om op regelmatige tijdstippen naar de wc te gaan, kan in eerste instantie zijn toevlucht nemen tot lichte geneesmiddelen. Maar zelfs dan zouden we ze niet te lang gebruiken, kwestie van het de darmen niet te moeilijk te maken.

Te veel geneesmiddelen kunnen de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang bovendien verergeren. Zonder medisch toezicht zouden we laxeermiddelen zeker niet langer dan twee weken onafgebroken innemen. Zaak is bovendien om het hele darmproces op de voet te blijven volgen. Ga alleszins opnieuw naar de dokter wanneer er geen verbetering merkbaar is. 

Syndicatie