Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang?

Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang?

Symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang laten weinig aan de verbeelding over

Parkinson, darmkanker en multiple sclerose zijn enkele van de aandoeningen die constipatie of moeilijke stoelgang kunnen veroorzaken. Er zijn echter tal van factoren die de aandoening kunnen veroorzaken, zodat het niet altijd makkelijk is om de juiste oorzaak te achterhalen. Maar het voordeel is anderzijds dat een moeilijke stoelgang makkelijk te herkennen is, tenminste wanneer we op dat gebied van een voordeel spreken.

Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang? Die symptomen behelsen op de eerste plaats onregelmatige darmbewegingen en/of moeilijke darmbewegingen. Een gevolg kan dan het opzwellen van de onderbuik zijn, wat gepaard kan gaan met buikpijn. Algemeen kan pijn het gevolg zijn van stoelgangproblemen. Ook misselijkheid kan één van de gevolgen zijn. 

De symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang laten zodoende weinig aan de verbeelding over. Er zijn nog wel een paar andere, minder voorkomende, symptomen, maar die laten we makkelijkheidshalve liever met rust. Het bekendste symptoom ligt echter voor de hand: verstopping van de darmen als gevolg van de problemen om naar de wc te kunnen gaan.

Syndicatie