Hoe algemeen is chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang?

Hoe algemeen is chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang?

Miljoenen doktersbezoeken hebben betrekking op chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang

Rondom chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang doen heel wat hardnekkige misverstanden de ronde. Deze aandoening is wijdverbreid, ze kan het leven van de patiënten aardig bemoeilijken. Naar de wc gaan groeit uit tot een heuse beproeving, met bloed aan de anus, hoofdpijn, irraties enzovoort. Wie aan deze aandoening lijdt, wil ze zo snel vergeten. De praktijk leert echter dat het genezingsproces niet zo makkelijk verloopt.

Hoe algemeen is chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang? Zeer algemeen leert ons de praktijk. Vooral vrouwen hebben er last van. Toch blijft de aandoening een beetje een publiek geheim, niemand praat graag in het openbaar over zijn of haar stoelgang. Bovendien zijn er geen officiële cijfers beschikbaar over het aantal gevallen dat jaarlijks opduikt.

Eén ding is echter zeker: miljoenen doktersbezoeken hebben jaarlijks betrekking op chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang. Voor de Verenigde Staten zou er sprake zijn van 2,50 miljoen doktersbezoeken die de gezondheidszorg honderden miljoenen dollars kosten. We nemen aan dat voor Europa gelijkaardige cijfers verondersteld mogen worden.

Syndicatie