Veel water drinken kan constipatie of moeilijke stoelgang helpen voorkomen

Veel water drinken kan constipatie of moeilijke stoelgang helpen voorkomen

Sommige mensen krijgen last van constipatie of moeilijke stoelgang als gevolg van het gebruik van zuivelproducten

De oorzaken van constipatie of moeilijke stoelgang zijn divers, zodat het helaas niet mogelijk is om een gouden regel mee te geven die deze pijnlijke aandoening kan helpen voorkomen. Toch zijn er een paar dingen waar op gelet kunnen worden. In de eerste plaats is het uiteraard belangrijk de eigen stoelgang goed in de gaten te houden. Het opstellen van een dagboek is misschien wat overdreven, maar sommige mensen vergeten gewoon hoe vaak ze wel of niet naar de wc zijn geweest.

Veel water drinken kan constipatie of moeilijke stoelgang helpen voorkomen. De stoelgang kan daardoor weliswaar wat flodderig worden, maar verstopping wordt zo alleszins voorkomen of toch alleszins afgeremd. Algemeen wordt aanbevolen om een volle tot anderhalve liter water per dag te drinken. Andere dranken zijn ook mogelijk, zelfs bier kan een positief effect op de stoelgang hebben.

Er zijn echter ook dranken die beter vermeden worden vanwege de eraan verbonden gevaren. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld last van constipatie of moeilijke stoelgang als gevolg van het gebruik van zuivelproducten. Daarom wordt beter eerst proefondervindelijk bekeken of het drinken van melk wordt verdragen. Maar de meeste dranken gaan de doorgang van de stoelgang in de darm helpen verlichten, zodat het uiteindelijk resultaat positief is.

Syndicatie