Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang?

Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang?

Drie dagen zonder stoelgang is te lang, tijd om in te grijpen is dan aangebroken

Constipatie of moeilijke stoelgang is iets wat iedereen wel ooit overkomt. Sommige mensen hebben er relatief weinig last van, anderen hebben voortdurend moeite om naar de wc te kunnen gaan. Met name vrouwen en oudere mensen lopen meer kans om de aandoening. De meeste mensen weten echter niet wat deze in feite echt inhoudt. Hoewel meestal niet echt ernstig, kan geconstipeerd zijn serieuze problemen met zich meebrengen.

Wat zijn de symptomen van constipatie of moeilijke stoelgang? Darmbewegingen worden moeilijker en minder frequent, maar daar stopt het niet mee. Algemeen wordt verder aangenomen dat aan twee van vier voorwaarden moet worden voldaan en dat gedurende een periode van minstens drie maanden. Allereerst zijn dat spanningen, gepaard met pijnen, gedurende bewegingen van de darmen. Harde stoelgang gedurende een kwart van de tijd is een ander kenmerk.

Wanneer niet alle stoelgang het lichaam kan verlaten gedurende een kwart van de tijd, is het eveneens tijd om zich zorgen te maken. Hetzelfde geldt wanneer iemand twee keer of minder per week naar het toilet moet gaan. Hou deze symptomen dus scherp in de gaten! Drie dagen zonder stoelgang is te lang, tijd om in te grijpen is dan aangebroken. Dat is het advies dat we mensen meegeven die moeite hebben om stoelgang te maken.

Syndicatie