Wanneer moet ik mij ongerust maken over constipatie of moeilijke stoelgang?

Wanneer moet ik mij ongerust maken over constipatie of moeilijke stoelgang?

Bloed in stoelgang moet alarmbelletje doen rinkelen

In geval van constipatie of moeilijke stoelgang is er meestal sprake van een voor de hand liggende oorzaak. Door de band hoeft men zich over deze aandoening eigenlijk geen zorgen te maken, af en toe krijgt iedereen er wel eens mee af te rekenen. Er zijn echter een aantal gevallen wanneer het zaak is om toch maar een dokter te raadplegen.

Wanneer moet ik mij ongerust maken over constipatie of moeilijke stoelgang?, is dan een logische vraag. Op de eerste plaats wanneer het al enkele weken is dat iemand moeilijk of niet naar de wc kan gaan. Daarnaast is het ook zo dat voorzichtigheid geboden is wanneer iemand in het verleden met het probleem niet of nauwelijks te maken kreeg. In dat geval kan er sprake zijn van een wijziging in het lichaam.

Bloed in stoelgang moet in ieder geval een alarmbelletje doen rinkelen, het bloed kan er op wijzen dat er wel degelijk iets ernstigs aan de hand is. Een beroep doen op de dokter lijkt alleszins aangewezen. Ook in het geval van gewichtsverlies (zonder op dieet te zijn) of ernstige pijnen zonder stoelgang, lijkt medisch advies aangewezen. Laat het probleem zeker niet uit de hand lopen, doe tijdig een beroep op uw dokter.

Syndicatie