Wanneer mag ik van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang spreken?

Wanneer mag ik van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang spreken?

Vaak wordt te vroeg van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang gesproken

Er zijn in het leven een aantal zekerheden en ééntje daarvan is dat we allemaal zeer regelmatig naar de wc moeten. Voor de meeste mensen levert dat geen problemen op, maar sommigen hebben af te rekenen met de pijnlijke kwaal die chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang wordt genoemd. De vraag is echter wat hier juist moet worden onder verstaan.

Wanneer mag ik van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang spreken? Heeft iemand de aandoening die gedurende enkele dagen ‘verstopt’ is geweest. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om een juiste definitie van chronische constipatie te geven. Veel dokters geven daar een eigen interpretatie aan.

Vaak wordt te vroeg van chronische constipatie of langdurige moeilijke stoelgang gesproken. Als algemene regel geldt dat wie minder dan drie week niet of moeilijk naar de wc kan gaan last heeft van de aandoening. Bovendien moeten de problemen gedurende meerdere maanden aanhouden. Veel wetenschappers zijn echter van mening dat heel wat mensen het aantal wc-bezoeken onderschatten, zodat ze al snel denken dat ze last hebben van de aandoening. Inderdaad, het is moeilijk om een juiste definitie te geven.

Syndicatie