Wat moet ik doen wanneer ik constipatie of moeilijke stoelgang heb?

Wat moet ik doen wanneer ik constipatie of moeilijke stoelgang heb?

Meer water drinken kan al een deel van de oplossing vormen bij constipatie of moeilijke stoelgang

Veel mensen hebben op min of meer regelmatige basis last van constipatie of moeilijke stoelgang. De eerste reactie is om een doktersvisite te plannen, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Misschien is verstandig om even na te denken wat de oorzaak kan zijn het probleem. Vaak licht die oorzaak in een klein hoekje. Een visite aan de dokter kan dus niet meer zijn dan verlies van tijd en geld.

Wat moet ik doen wanneer ik constipatie of moeilijke stoelgang heb?, is dan de volgende logische vraag. Op de eerste plaats luidt het advies om meer water te drinken, bijvoorbeeld twee tot vier glazen water extra per dag. Meer water drinken kan al een deel van de oplossing vormen. Wanneer dit niet helpt, kan overgestapt worden naar andere remedies. We adviseren echter om pas in laatste instantie naar laxeermiddelen te grijpen.

Bij constipatie of moeilijke stoelgang kan ook het drinken van warme drankjes soelaas brengen. Daarnaast kunnen we het alleen maar toejuichen wanneer u meer fruit en groenten gaat eten. Vooral de gekende middelen – pruimen en bepaalde granen bijvoorbeeld – kunnen een heilzaam effect hebben. Pas wanneer dit alles niet helpt, zouden we naar de dokter stappen en/of een toevlucht te nemen tot laxeermiddelen.

Syndicatie