Bonen en spinazie kunnen gezonde haargroei bevorderen en haaruitval voorkomen

Bonen en spinazie kunnen gezonde haargroei bevorderen en haaruitval voorkomen

Donkere groenten zijn over het algemeen goed voor het haar

Voor veel mensen is haaruitval de ultieme nachtmerrie. Het hebben van een weelderige haardos wordt over het algemeen geassocieerd met jeugd, het uitvallen van de eerste haartjes herinnert er iemand aan dat hij of zij aan het verouderingsproces is begonnen. Dat is zelfs zo wanneer de persoon in kwestie nog relatief jong is.

Al sinds de oudheid wordt er gezocht naar middelen om de haardos zo lang mogelijk zo gaaf mogelijk te houden. Het meest extreme voorbeeld is waarschijnlijk de pruikentijd, toen kale schedels onder indrukwekkende pruiken werden verborgen. Die prijkentijd ging gepaard met een zware bepoedering van schedel en haardos.

De meeste mensen hebben geen zin om een pruik op te zetten, laat staan om een toupet te dragen. Ze geven de voorkeur aan hun natuurlijk haardos en zijn best bereid om wat moeite te doen om die te onderhouden. Vaak wordt echter over het hoofd gezien dat het hebben van gezond haar niet alleen zaak is van de juiste producten te gebruiken, maar ook van het volgen van het juiste dieet.

Bonen en spinazie kunnen gezonde haargroei bevorderen en haaruitval voorkomen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Popeye the Sailor Man at misschien geen spinazie om gezond haar te hebben, maar de kans is groot dat zijn voorliefde voor spinazie zijn haardos ten goede is gekomen.

Donker(groen)e groenten zijn over het algemeen goed voor het haar, want bijvoorbeeld ook broccoli is een belangrijke bron van vitamines A en C. Deze vitamines zijn noodzakelijk om de olieachtige substantie, die wordt afgescheiden door de haarfoliekels en die de natuurlijke gezondheid van het haar bevordert, aan te maken. Vreemd genoeg kunnen ook bonen deel uitmaken van een dieet dat belangrijk is voor het hebben van gezond haar. Bonen bevatten niet alleen proteïnes, maar ook voldoende ijzer, zink enzovoort. Het is in ieder geval aanbevolen om minstens éénmaal per week bonen te eten. 

Syndicatie