Zalm en andere omega 3-rijke producten kunnen gezondheid van het haar bevorderen

Zalm en andere omega 3-rijke producten kunnen gezondheid van het haar bevorderen

Lijnzaad kan een alternatief voor vegetariërs vormen

 Gezond haar krijg je niet zo maar, je moet er wel wat voor doen. Uiteraard is de verzorging van het haar erg belangrijk, de keuze van de juiste shampoo en van andere haarverzorgingsproducten is uiteraard heel belangrijk. Dit alleen volstaat echter niet voor het hebben van gezond haar, ook het dieet is van niet te onderschatten belang om een gezonde haardos te krijgen of te behouden.

 Dawn Jackson Blatner, een gezaghebbende Amerikaanse dokter en specialist in haarverzorging, durft te stellen dat wat in de keuken gebeurt bijna even belangrijk is voor de gezondheid van het haar dan wat er in de badkamer gebeurt. Dat betekent dat we bijzondere aandacht moeten besteden aan ons dieet.

 De juiste voeding is met name belangrijk om ons haar op de juiste manier te doen groeien, zoals dat trouwens ook geldt voor onze huid en onze nagels. Een gezond dieet zal niet alleen ons ganse lichaam een ‘boost’ geven, maar er ook toe bijdragen dat haar, huid en nagels op de juiste manier meegroeien. De vraag luidt dan uiteraard wat onder gezonde voeding moet worden verstaan.

 Zalm en andere omega 3-rijke visproducten kunnen de gezondheid van het haar bevorderen. Dat zal waarschijnlijk niemand echt verbazen, want de positieve werking van omega 3 is al langer bekend. Vissoorten zoals zalm bevatten bovendien ook vitamine B-12 en ijzer. De bekende diëtiste Andrea Giancoli, woordvoerder van de American Dietetic Association, merkt op dat zalm & co ons haar voldoende vochtig houden.

 Lijnzaad kan een alternatief voor vegetariërs vormen, waarbij een paar theelepels lijnzaadolie het equivalent van een portie zalm kunnen vormen. Overdrijf echter niet wat lijnzaad betreft, één of twee theelepels per dag volstaan om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen.

Syndicatie