Zuivelproducten kunnen helpen om haaruitval te voorkomen

Zuivelproducten kunnen helpen om haaruitval te voorkomen

Volle granen voeden het haar met noodzakelijk zink, ijzer en vitamine B

Om haaruitval te voorkomen, is op de eerste plaats noodzakelijk dat ons haar gezond blijft. Dat betekent niet alleen dat het haar goed verzorgd moet worden, maar ook dat het met juiste stoffen wordt gevoed. Veel mensen vergeten dat een juist dieet een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het al dan niet hebben van gezond haar.

Meteen rijst de vraag welke elementen van onze voeding een positief effect hebben op ons haar. Dat blijken er meer te zijn dan algemeen wordt aangenomen. Deze producten moeten in voldoende mate aanwezig zijn in ons dieet om te voorkomen dat we met (vroegtijdige) haaruitval worden geconfronteerd. Opgelet, succes kan in deze materie niet gegarandeerd worden. Ook andere redenen kunnen voor haaruitval verantwoordelijk zijn.

Zuivelproducten kunnen helpen om haaruitval te voorkomen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Voorwaarde is wel dat het gaat om zuivelproducten met een laag vetgehalte, zoals bijvoorbeeld magere melk en yoghourt. Deze zuivelproducten zijn rijk aan calcium, wat een belangrijk mineraal is wat betreft de bevordering van de haargroei. Ook de aanwezigheid van enkele proteïnen heeft een positief effect.

Wie veel en gezond haar wil, doet er dus goed aan om dagelijks zijn portie zuivelproducten met een laag vetgehalte te voorzien. Eventueel kan die portie worden aangevuld met enkele koffielepels lijnzaadolie of met enkele noten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren en aan zink.

Maar niet alleen zuivelproducten met een laag vetgehalte verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Volle granen voeden het haar met noodzakelijk zink, ijzer en vitamine B. Wees daarom kieskeurig bij de samenstelling van uw broodmenu, het maken van de juiste keuzes kan wel degelijk een verschil maken. Vergeet ook niet dat brood gemaakt van volle granen u gedurende een drukke dag extra energie kunnen verschaffen.

Syndicatie