Kan ik opnieuw een weelderige haardos krijgen na haaruitval?

Kan ik opnieuw een weelderige haardos krijgen na haaruitval?

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, maar wonderen zijn de wereld uit

Stel: u bent om één of andere reden het merendeel van uw haar kwijtgespeeld. Bent u bereid om u daar bij neer te leggen of gaat u zoek naar uw verloren haar? Sommige mensen kiezen voor de eerste optie, maar vooral hij of zij die enigszins ijdel is aangelegd zal proberen om zijn of haar haar min of meer in de vroegere glorie te doen herstellen.

In dat geval zijn er verschillende mogelijkheiden. Meest voor de hand liggend is het opzetten van een hoed om kaalheid te verbergen. Dit is uiteraard een lapmiddel, want u kan niet altijd en overal met een hoed op het hoofd rondlopen. Misschien is daarom een meer ingrijpende maatregel noodzakelijk. Ook in dat geval hebt u nog steeds heel wat opties tot uw beschikking, de één al doeltreffender dan de andere.

Veel mensen kiezen voor het dragen van een pruik of een toepet. Probleem is in dit geval dat een aandachtig toeschouwer wel degelijk zal opmerken dat u uw natuurlijk haar bent kwijtgespeeld. Alhoewel, sommige professioneel gemaakte pruiken evenaren tegenwoordig bijna het origineel. Bovendien kan de pruik of toepet weer opzij worden gezet wanneer de natuurlijke haardos terugkeert.

Kan ik opnieuw een weelderige haardos krijgen na haaruitval? We hebben de vraag gesteld, maar een duidelijk antwoord moeten we u schuldig blijven. Een andere mogelijkheid is haartransplantatie. Deze ingreep wordt steeds gesofisticeerder, maar succes kan niet altijd worden gegarandeerd. Het blijft dus altijd duimen voor een goede afloop.

Er zijn dus verschillende oplossingen mogelijk, maar de wonderen zijn nu eenmaal de wereld uit. Op medisch vlak zijn er een bepaalde middeltjes, die de haaruitval vertragen of zelfs de haargroei bevorderen We vermelden crèmes zoals Minoxidil (Rogaine), zowel voor mannen als voor vrouwen, of pillen als Finasteride (Propecia), dat alleen voor mannen wordt voorgeschreven. In sommige omstandigheden kan ook cortisone de haarproblemen helpen oplossen.

Syndicatie