Kan ik mijn haar beschadigen met haaruitval tot gevolg?

Kan ik mijn haar beschadigen met haaruitval tot gevolg?

Droogblazen, veelvuldig wassen, gebruik van producten, ontkrullen, modelleren, permanent zetten en kleuren kan het haar zwaar beschadigen

De ijdelheid van sommige mensen met betrekking tot hun haar kent geen grenzen. Ze zijn niet tevreden met de natuurlijke staat van hun haar, maar proberen hun kapsel via allerlei bewerkingen meer richting hun wensen en/of voorkeur te sturen. Iets waar op zich natuurlijk niets fout mee is.

Het probleem is echter dat overdaad schaadt (trop is te veel, inderdaad). Het haar wordt vaak zo ‘zwaar’ bewerkt dat er schade wordt aangericht dat niet zo maar op één, twee, drie te herstellen is. Te forse ingrepen wat de haardos betreft, vallen dan ook ten stelligste af te raden.

Hoe kan ik mijn haar beschadigen met haaruitval tot gevolg?, zo luidt de vraag die we logischerwijze moeten stellen. Dat kan op velerlei manieren, want haar is veel gevoeliger dan algemeen wordt aangenomen. Verschillende ingrepen in het kader van het schoonheidsideaal kunnen de haardos beschadigen.

Droogblazen, veelvuldig wassen, gebruik van producten, ontkrullen, modelleren, permanent zetten en kleuren kan het haar zwaar beschadigen, met alle gevolgen van dien. Beschadigd haar kan uitvallen, verkleuren enzovoort. We hoeven er waarschijnlijk geen tekening bij te maken.

Wat gebeurt er in de praktijk? Verschillende zaken zijn mogelijk, beginnende van een split van de haren tot en met uitdroging. Overstyling moet dus in ieder geval afgeraden worden. Vooral warmte kan uiteindelijk aanleiding geven tot een splitsing van de haren, waardoor een goedbedoelde ingreep uiteindelijk het omgekeerde effect heeft.

Syndicatie