Een evenwichtig dieet is belangrijk voor het verkrijgen van gezond haar

Een evenwichtig dieet is belangrijk voor het verkrijgen van gezond haar

Crash dieet kan negatief effect hebben op de kwaliteit van ons haar

Veel mensen besteden speciaal aandacht aan hun haar, ze willen er wat hun haardos betreft piekfijn uitzien. Daarbij wordt echter vaak over het hoofd gezien dat gezond haar onlosmakelijk verbonden is met gezond eten. Er bestaat wel degelijk een verband tussen wat we eten en de kwaliteit van ons haar.

Andrea Giancoli, dochter en diëtiste in Los Angeles en woordvoerder van de American Dietetic Association, heeft speciale aandacht besteed aan dit onderwerp. De dokter heeft proefondervindelijk bij haar klanten kunnen vaststellen hoe belangrijk het voor ons haar is wat we dagelijks eten.

Een evenwichtig dieet is dus belangrijk voor het verkrijgen van gezond haar, maar wat moeten we onder een evenwichtig dieet verstaan. Giancoli denkt daarbij op de eerste plaats aan fruit, groenten, volle granen, vette vis (bijvoorbeeld zalm en makreel) en zuivelproducten met een laag vetgehalte. Het is absoluut belangrijk dat al deze producten in een bepaalde verhouding in het dieet aanwezig zijn.

Uiteraard gaan mensen die via het volgen van een dieet kilo’s proberen te verliezen zich afvragen wat ze wel en wat ze niet mogen doen. Volgens Giancoli is het belangrijk het juiste dieet te volgen, zoniet dreigt het haar de dupe van de hele zaak te worden. Bij een dieet kan er een tekort ontstaan aan elementaire voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, zink, vitamine A enzovoort.

Een crash dieet, waarbij iemand probeert om op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kilo’s probeert te verliezen, kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van ons haar. In extreme gevallen kan deze vorm van dieet zelfs lijden tot haaruitval. Wanneer het haar begint uit te vallen, is het zaak om zo snel mogelijk te stoppen met het dieet. In dat geval kan het verloren haar vrij snel terug aan groeien.

 

Syndicatie