Pluimvee, eieren en noten kunnen haardos doen glanzen en haaruitval voorkomen

Pluimvee, eieren en noten kunnen haardos doen glanzen en haaruitval voorkomen

Kippen en kalkoenen hebben weliswaar veren, maar bevatten proteïnes die ook het haar gezond houden

De jongste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan de verhouding tussen een uitgebalanceerd dieet en gezond haar. Deze verhouding lijkt niet meteen voor de hand liggend, maar de medische wetenschap heeft inmiddels kunnen aantonen dat er wel degelijk een verband is tussen beiden.

Het volstaat namelijk niet om het haar zelf te verzorgen met allerlei producten, want de basis voor gezond haar wordt gelegd met een gezonde voeding. Eigenlijk is dat ook niet meer dan logisch ook, want een gezonde voeding vormt een stevige basis voor gezond lichaam in zijn totaliteit. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ook ons hoofdhaar gebaat is bij een juiste en evenwichtige voeding.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: pluimvee, eieren en noten kunnen de haardos doen glanzen en haaruitval voorkomen. Noten kunnen de kwaliteit van het haar bevorderen, zodat we dik en glanzend haar krijgen, doordat ze nogal wat omega 3-vetzuren bevatten. Bovendien bevatten de meeste notenvariëteiten ook nog eens een aantal andere gezonde stoffen, zoals bijvoorbeeld zink. Een gebrek aan zink kan het haar doen uitvallen.

Dat pluimvee, die haarloos zijn, een positief effect op onze haargroei kan hebben, lijkt minder voor de hand te liggen. Kippen en kalkoenen hebben weliswaar veren, maar bevatten ook proteïnes die het haar gezond houden. Een gebrek aan vitamines kan onvermijdelijk leiden tot haarverlies. Wat pluimvee betreft, mag ook niet worden vergeten dat deze vorm van voedsel rijk is aan ijzer.

Inderdaad, ook eieren zijn goed voor het haar. Meer zelfs het maakt niet uit in welke vorm we die eieren consumeren: gekookt, gebakken, omelet, roerei, Russisch ei enzovoort. Wat maakt eieren zo gezond? Heel eenvoudig: ze zijn één van de beste bronnen van proteïnes die we ons kunnen inbeelden. Daarnaast bevatten ze ook biotine en vitamine B-12, twee stoffen die belangrijk zijn om mooi haar te krijgen.

Syndicatie