Ook oesters en wortels kunnen garant staan voor gezond haar en haaruitval voorkomen

Ook oesters en wortels kunnen garant staan voor gezond haar en haaruitval voorkomen

Oesters zijn meer dan alleen maar een afrodisiacum

Er zijn nogal wat producten die de gezondheid van het haar kunnen helpen verbeteren. Vaak zijn het voor de hand liggende voedingselementen, maar af en toe zitten er toch zaken tussen die de meeste mensen even verbaasd in het haar doen krabben. Tussen haakjes: gezond haar is noodzakelijk om vroegtijdige haaruitval te voorkomen.

De meeste mensen willen tot een zo hoog mogelijke leeftijd mooi haar hebben en zijn ook bereid om daar iets voor te doen. Relgematige verzorging van het haar is uiteraard een conditio sine qua non, maar vaak wordt over het hoofd gezien dat ook voeding een belangrijke rol speelt in het verhaal. Vraag blijft dan natuurlijk welke vorm van voeding gezond kan worden genoemd voor het haar.

We hebben het al eerder herhaald: op de eerste plaats is een evenwichtige en uitgebalanceerde voeding noodzakelijk. Die garandeert namelijk dat ons haar voldoende vitamines, mineralen enzovoort binnenkrijgt. Groenten, fruit, volle granen enzovoort zijn ten zeerste aan te bevelen, maar de gezondheid van ons haar kan ook worden bevorderd door een voldoende dosis omega 3-vetzuren. Bij de minder verrassende voedingsproducten vermelden we op de eerste plaats oesters, maar ook wortels verdienen een vermelding.

Ook oesters en wortels kunnen garant staan voor gezond haar en haaruitval voorkomen. Wat oesters betreft: deze bevatten zink dat de reputatie geniet een krachtig antioxidant te zijn. Wie geen liefhebber is van oesters – bah, die kwallige dingen – kan ook voldoende zink halen uit runds- en lamsvlees.

 Oesters zijn dus meer dan alleen maar een afrodisiacum. Wat wortelen betreft: deze vormen een rijke bron van vitamine A, die eveneens noodzakelijk is om een gezonde haardos te behouden. Dieetdeskundigen met oog voor de gezondheid van het haar zullen dus steeds adviseren om wortel als onderdeel van salades te gebruiken.

Syndicatie