Hoe ik uitdroging van mijn haar kan voorkomen

Hoe ik uitdroging van mijn haar kan voorkomen

Droog haar kan haaruitval veroorzaken

Haaruitval is de normaalste zaak van de wereld, het is een voortdurend proces bij de hernieuwing van onze haardos. Sommige ingrepen kunnen haaruitval echter bevorderen, iedereen zal al hebben gemerkt dat er meer sprake is van haaruitval wanneer het natte haar na bad of douche met een handdoek wordt drooggewreven. Ook het gebruik van een haardroger is niet vrij van risico’s.

Daarom krijgt u van ons het advies om een serum of spray dat tegen de hitte beschermt te gebruiken alvorens het haar te drogen of te stylen. Haar heeft inderdaad een bepaalde vorm van vochtigheid nodig, een bepaalde hoeveelheid olie kan haar helpen beschermen. Bovendien zal het haar op die manier er ook gezonder gaan uitzien.

Droog haar is namelijk geen goede zaak. Wie gezond haar wil blijven hebben, moet dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om te voorkomen dat het haar uitdroogt. Heel moeilijke maatregelen zijn dat niet, een aantal kleinere ingrepen volstaan om uitdroging van het haar te beletten.

Hoe kan ik uitdroging van mijn haar voorkomen?, luidt dan de concrete vraag. Te vaak het haar wassen is niet goed, ook het gebruik van een te stijve shampoo moet ontraden worden. Het te vaak gebruiken van krultangen kan een schadelijk effect hebben, evenals het te te lang drogen van het haar. Andere ingrepen, zoals bijvoorbeeld een permanent, zijn op termijn niet goed voor het haar.  

Droog haar kan haaruitval veroorzaken, dus is het zaak om het haar op een bepaalde manier vochtig te houden. Blootstelling aan zon, wind en droge lucht moet in de mate van het mogelijke vermeden worden. Ook niet goed om het haar vochtig te houden, is het regelmatig zwemmen in chloorwater. Een niet uitgebalanceerde voeding kunnen, evenals bepaalde geneesmiddelen, de uitdroging van het haar helpen voorkomen.

Syndicatie