Wees voorzichtig met producten die haaruitval bestrijden

Wees voorzichtig met producten die haaruitval bestrijden

Raadpleeg steeds een dokter bij opvallende haaruitval

De meeste mensen – we denken dan op de eerste plaats aan het vrouwelijk deel van de wereldbevolking – worden gekenmerkt door een zekere vorm van ijdelheid. Die bezorgdheid over het uiterlijk strekt zich uiteraard ook uit over de haardos. Bijna iedereen houdt van mooi haar.

Dat betekent meteen ook dat de evolutie van de haardos nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Gemiddeld hebben we allemaal 120.000 tot 150.000 haren op hun hoofd. Deze aantallen hebben uiteraard betrekking op een gezonde haardos van mannen en vrouwen op nog jeugdige leeftijd.

We verliezen gemiddeld 100 haren per dag, verlies dat in de eerste fase van ons leven echter wordt goedgemaakt door de groei van nieuwe haren. Op een bepaald moment kan dit evenwicht worden verstoord. We gaan meer haren verliezen, terwijl de nieuwe haren niet meer zo snel aangroeien. Het gevolg zal zijn dat we op bepaalde plekken van de schedel kaal beginnen te worden.

Sommige mensen gaan panikeren wanneer het zo ver is, ze gaan eender wat doen om toch maar te proberen om hun haar te redden. Niet alle producten die in de handel zijn, zijn even doeltreffend of even veilig. Wees daarom steeds voorzichtig met producten die haaruitval bestrijden.

Raadpleeg steeds een dokter bij opvallende haaruitval, zo luidt het advies dat we u geven. Een aantal producten in de handel kunnen vervelende neveneffecten hebben, waarbij in het geval van mannen bijvoorbeeld sexuele problemen kunnen opduiken. Het heeft daarom weinig zin om op eigen houtje te handelen, laat u in de strijd tegen haarverlies steeds door een dokter begeleiden.

Syndicatie