Haaruitval voorkomen door het haar zo voorzichtig mogelijk te behandelen

Haaruitval voorkomen door het haar zo voorzichtig mogelijk te behandelen

Voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast, ook wat de verzorging van het haar betreft

Wie lang een gezonde haardos wil houden, zal met een aantal factoren rekening moeten houden. Op de eerste plaats is het belangrijk er voor te zorgen dat uw de juiste vochtigheid behoudt. Dat is namelijk noodzakelijk om te voorkomen dat er vroeg of laat haaruitval optreedt.

Haaruitval is en blijft de gezworen vijand van elke haardos. In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is het allesbehalve gezond om haar elke dag te wassen. Bij elke wasbeurt zal er extra haar verdwijnen. Het volstaat om in het bad of in de douche te kijken na een wasbeurt om vast te stellen dat haaruitval na het wassen van het haar niet meer normaal is.

Wie zijn haar toch regelmatig wast, zal haaruitval kunnen beperken door gebruik te maken van een zachte shampoo, die een vriendelijke behandeling van het haar garandeert. Een goede shampoo zal droog haar de nodige zachtheid bezorgen, maar ook niet meer dan dat. Maar er is meer nodig om haaruitval te voorkomen.

Hoe kan ik haaruitval voorkomen door mijn haar zo voorzichtig mogelijk te behandelen?, is een vraag die vaak aan kappers wordt gesteld. Dat kan werkelijk door op de kleintjes te letten, kwestie van om die manier haaruitval te beletten. Beperk het gebruik van krultangen, haardrogers enzovoort, bij overvloedig gebruik kunnen deze dingen meer schade aanrichten dan over het algemeen wordt aangenomen. Eigenlijk zou het advies, op de eerste plaats gericht aan vrouwen, dat ze wat minder naar de kapper moeten gaan.

Voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast, ook wat de verzorging van het haar betreft. Wie haaruitval vreest, kan beter een hoofddeksel opzetten op koude, winderige dagen. En niet te vergeten: bij een zwembeurt in een zwembad dat chloor bevat, is het absoluut aanbevolen om een badmuts te dragen!

Syndicatie