Zonnecrème (zonnebrand) moet zowel tegen ultraviolet A als tegen ultraviolet B bescherming bieden

Zonnecrème (zonnebrand) moet zowel tegen ultraviolet A als tegen ultraviolet B bescherming bieden

Food and Drug Administration zet nieuwe standaards voor zonnebrand als bescherming tegen huidkanker

Voor veel mensen is de zomer je-van-hét: lekker lui op het strand liggen te bruinen. Dat strand is zelfs geen absolute noodzaak, bruin worden kan bij wijze van spreken ook in de eigen achtertuin. De pret wordt echter vaak verstoord door de wetenschap dat blootstelling aan de zon ook risico’s inhoudt. Voortdurend moet gewaarschuwd worden voor huidkanker, zodat zonnebrand of zonnecrème onvermijdelijk wordt.

Er bestaat echter heel wat onzekerheid over het maken van de juiste keuzes. Zonnecrème (zonnebrand) moet zowel tegen ultraviolet A als tegen ultraviolet B bescherming bieden, iets wat dikwijls over het hoofd wordt gezien. Het probleem is dat de meeste producten alleen maar bescherming bieden tegen B, terwijl A even schadelijk is.

De Amerikaanse Food and Drug Administration zette nieuwe standaards voor zonnebrand als bescherming tegen huidkanker, waardoor de keuze voor de man in de straat een stuk makkelijker wordt. Daardoor kunnen zonnekloppers zich nu maximaal beschermen tegen de risico’s verbonden aan een te lange blootstelling aan de zon.