Niet alleen rimpels geven een signaal dat onze huid veroudert

Niet alleen rimpels geven een signaal dat onze huid veroudert

Vooral de zon is een factor die de vorming van rimpels stimuleert

Net zoals wijzelf wordt onze huid ouder, een proces waar helaas weinig of niets aan te doen valt. Het proces kan in sommige gevallen worden vertraagd of zelfs uitgesteld, maar daar zal de man of vrouw in kwestie heel wat inspanningen voor moeten doen. We worden bestookt met boodschappers die beweren dat ze het proces van veroudering volledig kunnen stopzetten, maar dat is natuurlijk onzin.

Niet alleen rimpels geven overigens een signaal dat onze huid veroudert, er zijn wel meer signalen die in die richting wijzen. De huid kan ook gaan verdrogen, wat een weinig aangenaam gevoel geeft. Daarnaast kan ze gaan ‘hangen’, zeer tot ongenoegen van de eigenaar of eigenares van de huid. Die ‘hangende’ huid wordt meestal bestreden via een face-lift, die tijdelijk soelaas kan brengen.

Vooral de zon is een factor die de vorming van rimpels stimuleert. De boodschap is dan ook duidelijk: beschouw de zon als een gevarenfactor en vermijd al op jeugdige leeftijd een te grote blootstelling aan zonlicht. Het zijn vooral die lichaamsdelen die het meest aan de zon zijn blootgesteld die het meest van het zonlicht te lijden hebben. Daarbij denken we het gezicht, de achterkant van handen, de nek, de voorarmen enzovoort. Deze plekken verdienen dus extra bescherming.

Syndicatie