Stop de veroudering en de rimpels en drink rode wijn

Stop de veroudering en de rimpels en drink rode wijn

Resveratrol in rode wijn kan verouderingsproces helpen stoppen

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Resveratrol in rode wijn kan het verouderingsproces helpen stoppen, zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangekondigd. Die resveratrol is een chemische stof die ziekteverwekkende free radicalen in ons lichaam kan helpen neutraliseren. Het betreft in feite antioxidanten. Let wel op ze worden alleen in rode wijn aangetroffen, het dus geen enkele zin om ook witte wijn te drinken. Wat niet betekent natuurlijk dat een glaasje witte wijn niet kan smaken.

Stop de veroudering en de rimpels en drink rode wijn, zo luidt dus het advies. Oxidatieve stress blijkt namelijk een belangrijke rol in het verouderingsproces te spelen. De voorkeur mag uitgaan naar Pinot Noir, deze bevat per glas de grootste hoeveelheid resveratrol. Verwacht van deze stof overigens geen wonderen, ze zal de veroudering niet stopzetten, in het beste geval zal ze deze afremmen.

Syndicatie