Puisten zijn niet altijd even goedaardig, hoe de evolutie van acne goed in de gaten

Puisten zijn niet altijd even goedaardig, hoe de evolutie van acne goed in de gaten

Puisten en bepaalde vormen van acne kunnen worden beschouwd als het paard van Troje van de gezondheidszorg

Puisten zijn niet altijd even goedaardig, hoe de evolutie van acne goed in de gaten. Dit advies is afkomstig van Edward McClay, M.D., directeur van het San Diego Melanoma Research Center. We kennen natuurlijk allemaal de jeugdpuistjes, maar vooral puistjes of acne die op latere leeftijd opduikt moeten goed in de gaten worden gehouden. Bij oudere mannen en vrouwen kan er namelijk iets veel ergers aan de hand zijn.

Puisten en bepaalde vormen van acne kunnen worden beschouwd als het paard van Troje van de gezondheidszorg, ze kunnen namelijk wijzen op het opduiken van carcinoma of huidkanker. Deze vorm van huidkanker groeit traag, maar kan in geval van tijdig ingrijpen is genezing absoluut mogelijk. In geval van huidkanker is genezing in 95% van de gevallen mogelijk, wat toch een zeer goed resultaat mag genoemd worden.

Veel mensen lopen bij het minste gerucht naar de dokter, maar sommige andere mensen contacteren hun dokter eigenlijk als het al deels te laat is. Het heeft inderdaad weinig zin om met allerlei ingebeelde ziekten om de haverklap naar de dokter te lopen. Anderzijds zijn er heel wat aandoeningen die er op het eerste gezicht minder ernstig uitzien, maar die tenzij tijdig behandeld tot zware gevolgen kunnen hebben.

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet belangrijk is. Relatief onschuldig ogende aandoeningen kunnen de symptomen van iets heel ernstigs zijn. Daarom is het belangrijk enkele symptomen goed in het achterhoofd te prenten, kwestie van tijdig te kunnen ingrijpen wanneer ze opduiken. De factor tijd kan in dit geval namelijk een belangrijke rol spelen.

Syndicatie