Voor een strakke huid: eet meer tonijn in blik

Voor een strakke huid: eet meer tonijn in blik

Wat is hier het geheim van de smid? Selenium en niets anders

Voor een strakke huid: eet meer tonijn in blik. Het betreft hier een advies dat enigszins ongeloofwaardig in de oren klinkt, maar dat alleszins een groot waarheidsgehalte bevat. Wat is hier het geheim van de smid? Selenium en niets anders. Een sandwich met tonijn uit blik of een koude schotel met tonijn als ingrediënt helpt het seleniumgehalte in uw lichaam op peil houden. Selenium is een stof die we allemaal nodig hebben.

Het mineraal bevat namelijk elastine, een proteïne (dat zoals de naam misschien al laat vermoeden) de huid zacht maar toch strak blijft houden. Elastine is een antioxidant waarvan de wetenschap aanneemt dat het ook bescherming tegen de zon biedt. Het stopt namelijk de vrije radicalen voortkomende van blootstelling aan UV-stralen om de huidcellen te vernietigen.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie