Voor een gezonde huid: eet meer amandelen

Voor een gezonde huid: eet meer amandelen

Amandelen bezitten veel vitamine E en helpen ons beschermen tegen de schadelijke werking van het zonlicht

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Voor een gezonde huid bij zonnekloppers: eet meer amandelen. Amandelen bezitten namelijk veel vitamine E en helpen ons zodoende beschermen tegen de schadelijke werking van het zonlicht. Dat bleek overduidelijk uit een aantal wetenschappelijke studies. De vraag is dan natuurlijk hoeveel amandelen men per dag moet consumeren om van de nuttige gevolgen er van te kunnen profiteren.

Het blijkt te gaan om ongeveer 14 milligram, wat onvereenstemt met een 20-tal amandelen. Het nuttigen van een dergelijke hoeveelheid zou de schadelijke gevolgen van het zonlicht voldoende minimaliseren om de risico’s op huidkanker te reduceren. Vitamine E is bovendien een antioxidant, zodat het lichaam ook nog eens tegen vrije radicalen wordt beschermd.

Syndicatie