De strijd tegen rimpels: wondermiddelen bestaan niet!

De strijd tegen rimpels: wondermiddelen bestaan niet!

Er bestaan eigenlijk twee soorten rimpels

Volgens de reclame hoeft veroudering niet langer een probleem te zijn. Er zijn voldoende middelen op de markt om de symptomen verbonden aan het ouder worden te bestrijden. Daarbij wordt onder andere naar rimpels verwezen. Een verwittigde vrouw (de waarschuwing geldt uiteraard ook voor mannen, maar in mindere mate): wondermiddelen tegen rimpels bestaan niet!

Er zijn eigenlijk twee soorten rimpels: de fijne lijntjes aan de oppervlakte en de dieperliggende groeven. Vooral de laatste soort boezemt een ouder wordende vrouw afkeer in, hoewel ook het vaststellen van de aanwezigheid van de eerste soort weinig enthousiasme zal uitlokken. Laat er echter geen misverstanden over bestaan, rimpels horen bij de ouderdom en gaan dus onvermijdelijk opduiken.

Dat betekent echter niet dat de beschikbare technieken geen bestrijding van het rimpelfenomeen toelaten. Geheel verdwijnen zullen ze (waarschijnlijk) niet, maar ze kunnen wel bijgewerkt worden. In het beste geval zullen ze tijdelijk verdwijnen, om nadien weer te voorschijn te komen. Dat geldt op de eerste plaats voor de dunne, fijne lijnen. De diepe groeven zijn veel moeilijker te bestrijden, zo leert ons de ervaring. 

Syndicatie