Hoe zie ik er 7 jaar jonger uit door rimpels te reduceren?

Hoe zie ik er 7 jaar jonger uit door rimpels te reduceren?

Terugdringen van rimpels is mogelijk zonder dat er een mes en/of naalden aan te pas komen

Al sinds de oudheid is de mensheid op zoek naar het middel om eeuwig jong te blijven. Ooit zal dat misschien nog wel gevonden worden, maar in afwachting zal er nog veel water naar de zee moeten vloeien. Toch kan ook u er jonger uitzien dan uw werkelijke leeftijd is, meer bepaald door de rimpels aan te pakken. Een face-lift of andere plastische chirurgie? Geen sprake van. Het terugdringen van rimpels is inderdaad mogelijk zonder dat er een mes en/of naalden aan te pas komen.

Dermatologen en verkopers van allerlei gezichtscrèmes zullen u proberen te overtuigen om uw kans te wagen door beroep te doen op hun diensten. Van één ding kan u zeker zijn: het gaat u een smak geld kosten. Toch kan u de strijd tegen de rimpels op een goedkope manier voeren. We geven u zes gouden tips, waarvan er twee volledig gratis zijn. Bovendien hoeft u uw huis niet te verlaten om er jeugdig(er) uit te zien.

Stap 1: Vermijd de zon

Het is al vaak gezegd, maar sommige mensen weigeren het te geloven. Blootstelling aan de zon – en we bedoelen dan regelmatige blootstelling – werkt de vorming van rimpels in de hand. Bovendien betaalt u een mooie bruine kleur cash met een verslapping van de huid. Niet overtuigd? Bekijk dan even uw bovenarm, een plaats waar een niet-zonneklopper meestal sneeuwwit zijn. Van rimpels is daar alleszins geen sprake. Doris Day, assistent professor dermatologie aan de New York University Langone Medical Center in New York City, bevestigt dat de zon wat de huid betreft uw biologische klok sneller doet draaien. Wie zich toch in de zon waagt, neemt beter voldoende (en de juiste) huidcrème mee.

Stap 2: Verdoezel de rimpels met retinoïden

Wat zijn retinoïden? Deze stof wordt gebruikt bij de behandeling van een aantal huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld psoriasis. Er is een link tussen retinoïde en vitamine A. Inmiddels is bekend dat vitamine A de huid gezond houdt. De collega’s van Doris Day (inderdaad, haar echte naam) zijn van mening dat retinoïden wel degelijk kunnen helpen om de veroudering van de huid af te remmen. Er dient echter wel rekening gehouden met enkele vervelende neveneffecten. Daarmee bedoelen we onder andere het rood worden en het afschilferen van de huid. Die zal echter weerstand opbouwen, meestal na zes tot twaalf weken. Daarna zou u van de neveneffecten geen last meer mogen hebben. De wetenschap zoekt onverdroten naar nieuwe behandelingen op basis van retinoïden die beter verdragen worden.

Stap 3: Gebruik meer antioxidanten

Antioxidanten helpen de stoffen reduceren die onder andere rimpels veroorzaken. Ze kunnen ook een rol spelen in de strijd tegen kanker en bieden bescherming tegen de gevolgen van vervuiling en roken. Mits oordeelkundig gebruik kunnen ze iemand één tot twee jaar jonger maken.

Stap 4: Slaap voldoende

Dit advies spreekt voor zichzelf.

Stap 5: Doe regelmatig en voorzichtig een peeling

Het effect van het ‘afschilferen’ van de huid is dat deze er jonger zal uitzien. Leslie Baumann, directrice van het University of Miami Cosmetic Medicine and Research Institute, beschouwt peeling als de best manier om de huid te verjongen. Een peeling verwijdert namelijk de dode huidcellen. Een goede regelmatige peeling kan u twee tot drie jaar jonger laten lijken.

Stap 6: Maak uw huid regelmatig nat

Na de menopauze heeft de huid van de meeste vrouwen er behoefte aan om dagelijks nat te worden gemaakt. Gespecialiseerde producten zorgen er voor dat tevens de rimpels gaan vervagen.
 

Syndicatie