Eet meer tomaten en help zo uw huid jong blijven

Eet meer tomaten en help zo uw huid jong blijven

Lypocene in tomaten helpt huid beschermen tegen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid

Eet meer tomaten en help zo uw huid jong blijven. Het klinkt enigsinszins ongeloofwaardig en toch is het waar. Lypocene in tomaten helpt de huid beschermen tegen de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid. Voor wie het nog niet wist: die lypocene, een fytochemisch bestanddeel, is de stof die tomaten hun rode kleur geeft. De werking is het sterkst wanneer de tomaten gekookt zijn.

Dat betekent dat ook tomatensaus, tomatenpasta en zelfs ketchup hetzelfde gezonde effect hebben als de consumptie van tomaten zelf. Overigens bevatten niet alleen tomaten deze lycopene, de stof is bijvoorbeeld ook overvloedig aanwezig in watermeloenen. Wie regelmatig watermeloenen eet, is dus ook beschermd tegen een te sterke werking van de zon.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie