Donkere chocolade kan onze huid verstevigen

Donkere chocolade kan onze huid verstevigen

Vrouwen die veel chocolade eten, hebben een betere huidstructuur en zijn beter beschermd tegen de werking van de zonnestralen

Donkere chocolade kan onze huid verstevigen en dat heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat bepaalde stoffen die in chocolade zitten de werking van de zonnestralen blokkeren. Het betreft meer bepaald de flavonolen, anti-oxidanten die in echt donkere chocolade worden aangetroffen. Dankzij deze flavonolen wordt de huid minder ruw, wat een bepaalde bescherming tegen de zon biedt.

Vrouwen die veel chocolade eten, hebben een betere huidstructuur en zijn beter beschermd tegen de werking van de zonnestralen. Dit blijkt uit een studie die werd gepubliceerd door de Journal of Nutritio. Hun huid was opmerkelijk in betere doen dan die van vrouwen die geen of veel minder chocolade aten. Met name de weerstand tegen UV-stralen bleek opmerkelijk te zijn toegenomen.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie