Wat moet ik als zonneklopper verstaan onder de UV-index?

Wat moet ik als zonneklopper verstaan onder de UV-index?

UV-index is de index die het niveau van de ultravioletstraling weergeeft

De zomerperiode is traditioneel de tijd van het jaar die wordt geassocieerd, met zon, zee en strand. Een prettige tijd, zeker weten, maar er zit toch een stevig addertje onder het gras. De zon kan namelijk flinke schade aan de huid toebrengen. Het probleem is dat die schade meestal op latere leeftijd duidelijk wordt, in de vorm van bijvoorbeeld een verrimpelde huid. In een volgende fase kan er zelfs sprake zijn van huidkanker.

Om de schade te beperken, moet met een aantal factoren rekening worden gehouden. Liefhebbers van de zon kunnen zich op basis van die factoren indekken tegen de schade die door de zon wordt aangerecht. Een belangrijke rol in dit verhaal is weggelegd voor de UV-index. Wat moet ik als zonneklopper verstaan onder de UV-index?

De UV-index is de index die het niveau van de ultravioletstraling weergeeft. Het is die ultravioletstraling die verantwoordelijk is voor het feit dat we bij blootstelling aan de zon verbranden. Bij een te hoge UV-index blijft u beter weg van het strand of verhoogt u de beschermingsgraad tegen de zonnestralen. Hou er ook rekening mee dat samen met de UV-index ook uw huidtype moet ingecalculeerd worden!

Syndicatie